2013. június 13., csütörtök

tavaszi gyakorlat / 2.

A tavaszi gyakorlat első hete a budapesti Nehru part tervezésével telt. A főváros szeretné ha már jövő nyárra megújulna a Duna IX. kerületi szakasza. A munkálatokat a fővárosi városrehabilitációs program keretéből finanszíroznák. A mi szerepünk az volt, hogy friss ötletekkel segítsük a tervezést és így a kiviteli terv is minél hamarabb elkészülhessen.

A gyakorlat legizgalmasabb része az volt, hogy az egyetemi tanáraink mellett egy dán tájépítész professzor is vezette a tervezés folyamatát. Nagyon sokat tanultunk magáról a tájépítészetről, a hozzáállásról és végül a konkrét tervezésről is. A fő szabály, amit megtanultunk: egyszerűsíteni, mindent! A hét folyamán végig papíron dolgoztunk.. egy tekercs pauszpapírom elfogyott :D Csak a hétvégén nyúltunk géphez és akkor digitalizáltuk, amire szükségünk volt. Annyira más volt nem gép előtt ülni végig :)
Nagy köszönet ezért a lehetőségért az egész egyetemnek!!!

A hét tanulságairól írok majd bővebben is, mert nagyon megihletett. Egyelőre a végeredményt a mutatom, a plakátot, amit Kétszeri Ádámmal készítettünk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése