2014. január 30., csütörtök

Interdiszciplinaritás

A mesteri utolsó félévében az eddigi legjobb feladatot kaptuk. Egy hallgatói ötletpályázatot írt ki az Ingatlanfejlesztői Kerekasztal Egyesült a Római Part 2100 címmel és arra készítettük el a mi elképzeléseinket. A mi egy nagyon nagy és változatos összetételű csapatot jelöl: Baji Hajni (tájépítész), Búzás Anna (film-fotós), Jani Anna (építész), Katona Tünde (építész), Keresztes István (fotós), Kétszeri Ádám (tájépítész), Reith Anita (tájépítész), Reith Péter (közgazdász).
A feladat azért is érdekesnek bizonyult, mert nagyon szabadon hagytak, nem kaptunk konkrét formai követelményeket. Kapva-kaptunk az alkalmon, hogy ne csak gépen és ne csak autocaddel és photoshoppal dolgozzunk, ezért kitaláltuk, hogy egy animációs filmmel színezzük az anyagunkat. Ez volt a munka legjobb része. Rengeteg időnk el is ment vele.. több, mint félidő eltelt a rajzok és a háttér megrajzolásával. A figurákat Ádám rajzolta, a többit, aki kapta.. marta :) A rajzos anyag után jött a fotós rész, hiszen mind a 16 jelenetet be kellett fotózni. Jelenetenként kb. 40-80 db képet készítettünk (hosszúságtól és mozgástól függött), ami összesen 744 kép volt. Nagyon élveztük a munkát!! Mindenki lelkesedett, nem volt nyavalygás :)





A kisfilm után hétvégén jött még a kemény munka.. a ténylegesen szakmai. Autocad, photoshop, műleírás. Megfeszített munka volt, az biztos. Éjszakákba menően. De jó kis anyag kerekedett ki belőle, igyekeztünk a szakmánkhoz és magunkhoz is hűek maradni. 
Ezt a munkát a szakmai zsűri is díjazta és beválogatta a 3 döntős közé. Érdekesség volt, hogy mindhárom csapat az egyetemünkről került ki, sőt a két MA-s évfolyam hallgatóiból. Így mindünknek része volt egy nagy elegáns vacsorában a Gerbaude-ban. Az első díjat az IFK végül Városy Dóri, Horváth Betti, Hrabák Luca és Papp Marci csapatának ajándékozta.

A 9 fős, interdiszciplináris csapatunk kisfilmjét és a pályamunkájának részletesebb bemutatását az építészfórumon lehet megtekinteni és elolvasni az alábbi linken:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése